La Liga Loca

Leganés Európa tetején és a Barca nyakán!

2017. október 11. - pedro el burro

lega.jpgMicsoda?! Az nem létezik! Mégis, van olyan statisztika, melyben az öt topliga klubjait tekintve az élen állnak a madridi uborkások. A los pepineros szerzi a legtöbb pontot érő gólt az öreg kontinens topbajnokságaiban vitézkedő egyesületek között. A Lega minden egyes góljára 2,2 szerzett pont jut.

A Leganés csupán második szezonját kezdte meg a spanyol bajnokság első osztályában, de Asier Garitano csapata máris kivívta a szakma elismerését. A Lega 7 forduló alatt szerzett 5 góljával 11 pontot gyűjtött eddig, ami azt jelenti, 2,2 pont jut minden bajnokin realizált találatukra. E kategóriában ez a teljesítmény nem talál legyőzőre az öt topbajnokság csapatait tekintve. 

A Leganés eredményességének hátterében az áll, hogy a futó szezonban hatékonyan védekeznek: eddig mindössze 3 gólt kaptak. Csak tisztázandó, e mutatót tekintve egyedül a Barça (két kapott gól) előzi meg a madridi csapatot, és hozzá hasonló eredményt is csak egy egyesület, a Sevilla (hasonlóan a Legához három kapott gólllal áll) tud felmutatni.

A siker egyik letéteményese az az Iván 'Pichu' Cuéllar, akit a kék-fehérek nyáron, a kiesett Sportingtól igazoltak. A kapus 7 forduló alatt 5 olyan találkozót produkált, melyen hálója érintetlen maradt! Sőt, csupán egy olyan bajnokit rendeztek eddig idén, melyen kétszer is kapitulált: történetesen a városi rivális Getafe ellen. Cuellár védési mutatója is kimagasló: a kapura tartó lövések 85% százalékát hárította (ebben a mutatóban csak Ter Stegen, a Barca kapusa jobb nála, 87,5%-os teljesítménnyel).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laligaloca.blog.hu/api/trackback/id/tr5212932249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása