La Liga Loca

Időgép: Az ukrán tankok beszántják a Camp Nou-t

2017. november 06. - pedro el burro

barca-dk_0-4.jpgRendszeres olvasóink megszokhatták, hogy időről-időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy megénekeljük a spanyol labdarúgás egy-egy emlékezetes pillanatát. Most 20 évet tapsolunk el, hogy lássuk, amint a Dinamo Kijev tankjai széttrancsírozzák a Barcelonát és a Camp Nouban felhúzzák a feltétlen megadást jelentő fehér zászlót.

Sok éve már. A Camp Nou azonban nem feledi. A Barcelona történetének legnagyobb arányú hazai vereségét a Dinamo Kijev mérte a nemzetközi kupákban a katalánokra 1997. november 5-én. Valerij Lobanovszkij együttesében akkor olyan nagyágyúk játszottak, mint a találkozón mesterhármast szerző Andrij Sevcsenko vagy a szintén eredményes Szerhij Rebrov.

Borzalmas szezont futott abban az évben a Barcelona a BL-ben! Úgy kapott négyet hazai pályán a culés együttes, hogy előtte, október 22-én 3-0-ra elbukott Kijevben is. A Van Gaal mester vezette csapat így nem csoda, hogy utolsó helyen zárta a C csoportot.tabla.jpg

 A vereség után az El Mundo Deportivo a "FIN" címlappal jelent meg, ami annyit tesz: VÉGE. Öröm az ürömben, hogy a nemzetközi kupától már korán búcsúzva a Barcelona végül megnyerte a spanyol bajnokság 1997-98-as kiírását!

A bejegyzés trackback címe:

https://laligaloca.blog.hu/api/trackback/id/tr7813195372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása