La Liga Loca

Javier Calleja lenyomja Pellegrinit és Valverdét!

2017. november 15. - pedro el burro

calleja.jpgJavier Calleja, a Villarreal szeptemberben kinevezett mestere a Submarino legjobb rajtját produkálta: 5 LaLiga-mérkõzésen egyszer sem kapott ki és csapatával mindössze két pontot veszített! A sárga tarcsi korábbi trénere négy gyõzelemmel és egy döntetlennel fordul rá a 12. fordulóra!

Nem találunk a Villarreal történetében jobban rajtoló trénert, pedig a madridi mester, Javier Callejánál jóval nagyobb nevek is irányították már a Sárga Tengeralattjárót. 

calleja2.jpg

Calleja a megszerezhetõ 15 pontból 13-at behúzott csapatával az elmúlt 5 forduló alatt, amit elõdei nen tudnak elmondani magukról. Bár anno Marcelino és Fran Escribá sem veszített elsõ 5 bajnokiján, az említett szakemberek kevesebb pontot tudtak összegrundolni ugyan ennyi mérkõzés alatt: Marcelino a 2013-14-es kiírásban három gyõzelem, két vereséggel nyitott, míg Esribá a 2016-17-es idényben két diadalt és három ikszet tudott felmutatni. 

Calleja madridi születésū (1978. május 12.), középpályásként a Real Madridban tanulta meg a játék alapjait, de a Real C-nél feljebb nem jutott a királyiaknál, így késõbb az Almeríába igazol (1998). 

Nem jön be a húzás. Egy év múlva a Villarrealhoz kerül, ahol 7 szezont húz le (1997-2006). Itt érik elsõ osztályú játékossá, összesen 124 mérkõzésen húzza magára a Sárga Tengeralattjáró szerelését. A Roig-csapatnál egy fiatal tehetség, Santi Cazorla szorítja ki fokozatosan a kezdõbõl, s játékperceit sérülések is ritkítják. 

Újra lép. Elõbb a Málaga (2006-2009), majd az Osasuna (2009-2012) együttesét erõsíti. Aktív játékos-pályafutását 2012 szeptemberében fejezi be, majd a Villarreal utánpótlás-csapatainál dolgozik tovább, egészen Fran Escribá menesztéséig. 2017. szeptember 25-én nevezik ki a Sumbarino elsõ keretének élére.

Érdekesség, hogy náluk sokkal magasabban jegyzett edzõk, mint például Manuel Pellegrini vagy jelenleg a Barcelonát irányító Ernesto Valverde sokkal szerényebb eredményekkel nyitottak a Villarreal kispadján. A chilei mester egészen gyászos szériát tudott produkálni csapatával (elsõ 5 meccsébõl 3-at döntetlenre hozott, 2 esetben pedig veszített), amit Valverde tovább rontott (3 kapa mellett 2 iksz).calleja3.jpg

12. forduló: A Villarreal vasárnap este, 20:45-kor lép pályára a San Mamésben, ahol Calleja újabb fejezettel bővítheti remek sorozatát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laligaloca.blog.hu/api/trackback/id/tr413277697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bento Luccio 2017.11.16. 13:12:52

" A chilei mester egészen gyászos szériát tudott produkálni csapatával (elsõ 5 meccsébõl 3-at döntetlenre hozott, 2 esetben pedig diadalmaskodott)"
Mármint 3 x, és két szívó. Nem két diadal :)
süti beállítások módosítása