La Liga Loca

Loren hat meccs alatt történelmet írt a Betisnél

2018. március 16. - pedro el burro

image1.JPGSetién, a Betis mestere közismert arról, bátran nyúl a fiatalokhoz. Ez a Héliopoliszon sincs másként, ahol a marbellai születésū Lorenzo Jesús Morón García, vagy ahogy a futball világában ismerik, Loren minden várakozást felülmúlva teljesít. A támadó elsõ hat mérkõzésén 5 gólt szerzett, amivel történelmet írt. A 21. században nem találunk olyan spanyol csatárt, mely megközelítené eredményességét.

Az elsõ bálozó Loren Marbellán kezdte rúgni a bõrt. Egy percig nem volt kérdés, melyik sportághoz köti sorsát, hiszen apja, Lorenzo maga is ismert játékos volt (Salamanca, Recreativo Huelva). A negyedik és harmadik osztály csapongó mindennapjaiból a Real Betis jelentette a kiutat, mely 2015-ben lecsapott rá. A támadó kezdetben Alegría mögé szorul, a Betis B-ben sincs állandó helye, de aztán magára talál: 17 gólt ver 23 találkozón, amivel kivívja Setién figyelmét és elismerését. A mester, amikor a paraguayi Sanabria megsérül, egybõl az elsõ csapat keretéhez rendeli. 

image2.JPG

Döntése hamar beigazolódott: a 24 éves támadó egybõl beírta magát a LaLiga történetébe. Loren elsõ 5 Primera División-találatát 6 bajnoki alatt hozta össze, amire a liga 21. századi történetében spanyol támadó még nem volt képes.

Az első 5 gól a nagyoknak is nehezen jött össze:

- David Villának annak idején 14 találkozóra volt szüksége, hogy 5 gól álljon a neve mellett. Az első hat mérkőzésén, amit még a Real Zaragoza színeiben, a 2003-2004-es szezonban jegyzett, csupán kétszer volt eredményes.

- Álvaro Negredo 13. nekifutásra ugrotta meg a lécet, a 2007-2008-as kiírásban, az Almería tagjaként hat bajnokin 3 alkalommal csapott le.

- Lionel Messinek 21 bajnoki kellett, hogy elérjen 5 gólt a LaLigában.

Csak egy példa, Fernando Torres erejébõl a 2002-2003-as kiírásban "mindössze" 3 gólra futotta 6 mérkõzés alatt.

Loren bivaly hajrájával elit társasághoz csatlakozott, csupán négy olyan csatár van, mely előtte áll a kategória rangsorában: Falcao 3-, Cristiano 4-, Ibrahimovics 5- és Di Vaio 6 bajnoki alatt jutott el 5 gólig.

A bejegyzés trackback címe:

https://laligaloca.blog.hu/api/trackback/id/tr1513744492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása