La Liga Loca

Seedorf: Bentmaradunk!

2018. március 30. - pedro el burro

seedorf1.jpgKeveset beszél, mert dolgozni jött - mondja Clarence Seedorf, a kiesőjelölt Deportivo holland edzője. Az egykori Real Madrid- és Milan-csillag első miniinterjúját adta az As.com-nak. Lefordítottuk.

Milyen a keret lelkiállapota a Las Palmas elleni döntetlen után?

Mint korábban, ezen a mérkőzésen is többet érdemeltünk volna. 14 gólhelyzetet számoltam, de a labda csak nem akart a hálóba kerülni. Hát mégis, mennyi helyzetre van szükségünk a győzelemhez?! Mindegy. Ami történt, megtörtént, most már előre nézünk.

Ezután a bajnoki után ütött meg először kritikus hangot a csapattal kapcsolatban. Azóta megnyugodott?

Én is csak emberből vagyok és utálok veszíteni. Ha csak egy hajszálra van a diadal és ennek ellenére nem tudod behúzni a három pontot, természetes, hogy elkeseredsz. A két hetes szünet jókor jött, volt idő rendezni a sorokat.

 

A lelátó türelme fogy, aggasztja a szurkolók között felcsapó ellenséges hangulat?

Remélem, hogy ez nem lesz általános, mert az hatalmas öngólt jelentene. A nehéz időkben van a legnagyobb szükség az egységre. Látva, milyen futballt produkál a Levante vagy a Las Palmas (ez a Depor előtt álló két klub - szerk.), nem kell szégyenkeznünk, viszont a látványért nem adnak pontokat. A szurkolónak joga van megfogalmazni a kritikáját, de legjobb, ha azt a lefújás után teszi és nem előbb. A mérkőzés alatt minden támogatásra szükségünk van. Nehéz helyzetben vagyunk, de biztos vagyok benne, hogy kilábalunk kilátástalanságból.seedorf4.jpg

 

Hét pontra állnak kilenc fordulóval a vége előtt a bentmaradást jelentő pozíciótól. Tényleg azt gondolja, hogy még ledolgozható a hátrány?

Miért ne lenne az! A csapat éhes a sikerre, eddig is nüanszokon múlt, egy kapufán, egy parádés védésen, hogy nem ünnepelhettünk. A csapat versenyképes erőkből áll, az eltelt hét bajnokin, amin én vezettem az együttest, jól játszottunk és sok helyzetet dolgoztunk ki. Az az igazság, kis szerencsével sokkal előrébb kellene tartanunk. Optimista vagyok.

 

Az optimista Clarence Seedorf a 23. forduló előtt vette át a sasok irányítástát: az akkor menesztett Cristobal Parrolo helyét foglalta el a galiciai klub kispadján. Az azóta eltelt 7 fordulóban még nem nyert a csapattal, háromszor döntetlenezett (Espanyol, Eibar, Las Palmas), és ami még elkeserítőbb irányításával együttese mindössze két gólt szerzett...

Már két edzőt felemésztett a szezon a Depornál (Pepe Mel és Cristobal Parrolo - szerk.). Ön ki tudja tölteni a szezon végéig szóló szerződését?

A klub engem kért fel egy feladatra, aminek elvégzésére vállalkoztam. Minden klappol, egyedül a győzelmek váratnak magukra, de ennek is eljön az ideje. Nem foglalkoztat a jövőm, egy cél lebeg a szemem előtt, bent akarom tartani a Deportivót a Primera Divisiónban.

 

Ezen az úton a következő akadályt az Atlético Madrid jelenti...

Roppant erős ellenfél vár ránk, de senki sem legyőzhetetlen. Úgy kell tekintenünk erre a feladatra, mint egy elénk magasodó hegyre, amit meg kell másznunk. A pozitív példa adott: vannak, akik az Everestet is megmászták már.seedorf3.jpg

 

Egy biztos, Griezmannal nem kell majd bajlódniuk! (a francia sárgákkal pontozódott ki -szerk.)

Az Atleti egy egységes, jól szervezett csapat, melyből Griezmann kiemelkedik. Simeone együttesét azonban hiba lenne csak egy játékossal jellemezni. Az Atleti erejét a közösség, a csapategység adja, ezt az utat kell követnünk nekünk is. 

 

Úgy néz ki, a válogatottban megsérült Diego Costa végül felépül az összecsapásra.

Ő egy harcos, aki akár két védő figyelmét is képes lekötni, rengeteg probélmát tud okozni, de ha kellő figyelemmel kezeljük és összedolgozunk, képesek vagyunk a megfékezésére.

 

Hogyan értékeli Cholo Simeone munkáját?

Évek óta fantasztikus munkát végez a matracos klubnál. Megemelem a kalapom előtte, mert bámulatos, amit elért.

A pályán is kemény ellenfél volt?

Amikor még a Milanban játszottam, összecsaptunk néhányszor...

 

Az Atléticónak még a Real mezében két gólt is lőtt. 

Kellemes emlék a madridi derbik hangulata, az Atléticóval meccselni mindig különleges kihívás. Most is az lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laligaloca.blog.hu/api/trackback/id/tr7813790084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása