La Liga Loca

IDŐGÉP: 60 éve hódít a király a nemzetközi színpadon

2015. szeptember 08. - pedro el burro

Ahogy azt megszokhattátok, időről-időre meglovagoljuk a történelem álomfoltos táltosát, hogy visszavágtázva a téridő kontinuumban megidézzük a spanyol futball egy-egy kulcsfontosságú momentumát. Most 60 évet repülünk vissza, mert 1955. szeptember 8-án játszotta első nemzetközi kupamérkőzését a Real Madrid. A klubok európai versengése a L'Equipe legendás igazgatójának, Gabriel Hanot-nak a fejéből pattant ki, s az ötletet maga Bernabéu is felkarolta.

 

A Bajnokcsapatok Európa-kupája (BEK, 1992-től Bajnokok Ligája néven fut) első kiírásában összesen  16 csapat vett részt. A Real Madrid 1955. szeptember 8-án a svájci Servette ellen kezdett (oda-vissza győzelem, 7-0-ás gólkülönbség), majd a jugoszláv Partizán (összesítésben, 4-3) és az AC Milan (összesítésben 5-4) legyőzésével a párizsi döntőig menetelt.

A Servette elleni pályára lépő csapat: Alonso; Navarro, Oliva, Lesmes; Muñoz, Zárraga; Molowny, Pérez Payá, Di Stéfano, Rial és Gento.

GÓL: 0-1 (79'): Muñoz. 0-2 (89'): Rial.

A történelem első BEK trófeájáért a Real Madrid a Stade de Reims-szel mérkőzött és izgalmas csata után magasba is emelhette a serleget (Real Madrid-Stade de Reims, 4-3).

Az első BEK diadalt még kilenc másik követett. A Decima után pedig már a 11. BL-cím megszerzése a cél. A hódítás tehát folytatódik, most épp Benítez irányításával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://laligaloca.blog.hu/api/trackback/id/tr1012442637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása