La Liga Loca

Időgép: debütál Santiago Bernabéu

2016. március 03. - pedro el burro

Santiago Bernbéu bemutatkozás Real Madrid

E rovat keretén belül időről-időre felcsapjuk a spanyol futball históriás könyvét, hogy megénekeljük e csodás sportág egy-egy kiemelkedő pillanatát. Most 1912. március 3-át állítunk be a Delorean műszerfalán, hogy ott legyünk Santiago Bernabéu madridi bemutatkozásán. Indulás!

 

A Real Madrid, akkori nevén Madrid F. C., egy barátságos mérkőzésre készült a Manzanares folyó mellett található Pradera del Corregidor pályán. Az ellenfél az English Sports Club volt, melynek legyőzése presztízskérdést jelentett. A fontos megmérettetés ellenére a Madrid csak 10 emberrel tudott megjelenni, mivel az együttes csatára, Sotero Aranguren nem ért rá...  Amikor a csapat hátvédje, a civilben orvos Marcelo Bernabéu szembesült a problémával nem tétovázott, a nézők között megkereste kisöccsét, a mindössze 16 éves Santiagót és leparancsolta az öltözőbe. Legalább legyünk meg! - mondta. 

Santiago tehát beállt. A bal szélső pozíciójában szántotta végig a mérkőzést, melyet végül a Madrid nyert, köszönhetően a siheder játékos győztes góljának (előtte Machimbarrena és  Vickerstaff zörgetett hálót). Innen már nem volt megállás: Santiago Bernabéu a Madrid egyik ikonjává vált. A spanyol polgárháború után a Real Madrid elnöki székét foglalta el. Több évtizedes regnálása alatt (1943-78) a klub felnőtt Európa elitjéhez. 
 

Madrid F.C. - English Sports Club, 2-1
A Madrid felállása:

Clavet; Dieste, Marcelo Bernabéu; Machimbarrena, Marrón; Sixto López, Luis Saura, Suárez, Julio Chulilla és Santiago Bernabéu.

A bejegyzés trackback címe:

https://laligaloca.blog.hu/api/trackback/id/tr5812442507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása